Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.
Aktuella elpriser
Medelspotpris (SE3): 63.29 öre/kWh
Spotpris just nu: 24 öre/kWh
Medelspotpris (1/12-28/12 (SE3): 63.29 öre/kWh
Spotpris just nu: 24 öre/kWh
Lägst idag: 4 öre/kWh
Högst idag: 27 öre/kWh

Fast eller mixat avtal med start den 1 januari kan tecknas digitalt via vår hemsida senast den 26 december. Därefter är tidigaste möjliga startdatum för fasta avtal den 1 februari.

Sju tips för att minska din elförbrukning

Köldrekorden avlöser varandra, så också de höga elpriserna. Under vintersäsongen är elen generellt sett dyrare på grund av det kalla vädret och räkningen tenderar att bli betydligt dyrare jämfört med årets varmare månader. Men det finns saker att tänka på i vardagen för att spara energi och sänka dina elkostnader.

Du kan minska din förbrukning rent generellt, och du kan flytta din förbrukning till de timmar på dygnet då kostnaden är som lägst. En sådan strategi kräver dock att du har ett timprisavtal. Då är det du som helt står vid rodret. Förmodligen är det betydligt billigare att låta tvätt- och diskmaskinen gå på natten, likväl som att låta bilen ladda när du sover. Läs mer om hur du maximerar ditt timprisavtal.

 

Så minskar du din elförbrukning för uppvärmning

Man brukar säga att 50 procent av elförbrukningen i ett hus går åt till uppvärmning. Den går att reglera. Likväl som resterande 50 procent, där hälften i regel går åt till varmvatten och den andra hälften till annan utrustning i hemmet, där kan du också göra stora skillnader med hjälp av ditt beteende.

För dig som söker vägar att minska din elförbrukning och på så vis också din kostnad, presenterar vi här sju tips för att minska din elförbrukning för uppvärmning:

  1. Sänk inomhustemperaturen. Bara en grad minskar energianvändningen med fem procent. Dessutom sover du bättre om rummet är lite kallare.
  2. Blockera inte element och termostater med möbler. Det hindrar värmen från att komma fram och du kommer uppleva att du behöver höja ytterligare.
  3. Vädra smart: öppna upp mycket och under kortare tid, i stället för att vädra lite och under lång tid. Stäng av termostaterna på elementen under tiden så att inte värmen tickar på samtidigt.
  4. Täta och isolera fönster och dörrar.
  5. Lufta element i vattenburna system.
  6. Genomför service av värmepump och värmeväxlare.
  7. Om möjligheten till fjärrvärme finns, ta den. Det är en av de mest energi- och kostnadseffektiva uppvärmningsformerna. Annars rekommenderar vi värmepump.

Lycka till med energisparandet!