Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.
Aktuella elpriser
Spotpris just nu: 6 öre/kWh
Lägst idag: 0 öre/kWh
Högst idag: 8 öre/kWh
Så jobbar vi med sponsring för morgondagens energi

Vi tror på vår framtid och allt vad som väntar. Men det vi gör i dag skapar förutsättningar för morgondagen. Vi vill vara en del av framtiden och vara en aktör som bidrar till en positiv utveckling på många sätt. Oavsett om det handlar om att sponsra barn- och ungdomsidrott, eller vara en möjliggörare för utbyggnationen av solceller i privatpersoners hem.  Det kallar vi energi för morgondagen.

 

Hej, Nathalie Lindgren, marknadschef på Billinge Energi. Vad betyder energi för morgondagen när det kommer till sponsring?

Vi är ett kommunalägt elhandelsbolag och med det uppdraget kommer även ett stort samhällsansvar. Vi har satt oss ner och funderat, var kan vi bidra på bästa sätt? Då landade vi i att kunna bidra till de som kämpar mest, men som ofta får minst, nämligen föreningar som bedriver ungdomsidrott och andra typer av aktiviteter för unga. Ofta är det stora mängder ideellt arbete som ligger bakom för att barn och ungdomar ska kunna idrotta eller göra andra aktiviteter. En stor andel av våra kunder har familjer och har även aktiva barn. Det är viktigt för oss att vara en del av deras vardag, inte bara genom att leverera el till deras eluttag.

Hur upplever ni att era kunder reagerar på ert arbete med sponsring?

Jättepositivt! Vi håller sponsringen geografiskt på samma ställe där våra kunder finns. Många upplever säkert det som meningsfullt att välja oss som elhandlare när vi ger tillbaka till det lokala. När vi intervjuar kunder om varför de väljer oss, nämner en stor andel att de tycker att det är bra att vi är aktiva och vill vara en del av vårt lokalområde och det är och kommer alltid att vara en självklarhet för oss.

Vad har du själv för minnen av ditt föreningsliv som barn och ungdom?

Idrottandet var en stor del av mitt liv. Jag har spelat innebandy och varit aktiv inom hästsporten. När jag tänker tillbaka så fick vi knappt någon sponsring alls. Vi fick slita ihjäl oss för att få ihop pengar för att kunna åka på olika aktiviteter.  Det tog udden av energin och glädjen för matcher och träning. Om vi hade haft många sponsorer hade vi kunnat lägga mer tid på själva idrottandet och undvika att behöva lägga pengar ur familjens fickor för att kunna åka på cuper.

Varför sponsrar ni så många föreningar?

Föreningsliv är en viktig del av uppväxten då man lär sig många saker. Med allt från samarbetsförmåga till ledarskap. Föreningar hjälper till med att skapa trygga samhällsmedborgare som vi behöver i framtiden. Att engagera sig i unga är det viktigaste vi har. Billinge energi är inte den enskilt största sponsorn till en viss förening eller idrott, men vi sponsrar garanterat flest föreningar i Skaraborg. Ingen förening är mer eller mindre viktig än någon annan, alla barn och ungdomar är precis lika mycket värda. Oavsett vad fritidsintresset än må vara. Vi utmanar mer än gärna andra företag, vem kan sponsra flest föreningar? Försök att slå oss, om ni kan!