Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.
Aktuella elpriser
Spotpris just nu: 3 öre/kWh
Lägst idag: -3 öre/kWh
Högst idag: 29 öre/kWh
Lokal förankring avgörande när XR satsar på solceller

XR Miljöhantering AB är ett företag som arbetar med återvinning och insamling av material. De verkar över hela Skaraborg och hjälper lokala företag med smidig miljöhantering, för att vi tillsammans ska kunna arbeta än mer hållbart. Vare sig det handlar om avloppsunderhåll eller hantering av farligt avfall är XR Miljöhantering alltid beredda att hjälpa till med hållbarhetsarbetet.

Nu har XR Miljöhantering valt att installera solceller på taket på en av sina anläggningar i Skövde, för att fortsatt arbeta inom det hållbara spåret. Valet av samarbetspartner föll på oss på Billinge Energi.

– Det började med att vi inom ramen för vårt hållbarhetsarbete på bolaget beslutade att investera i solceller. Vi tog in flera aktörer för att undersöka möjligheterna till en installation. Vi valde Billinge Energi på grund av deras lokala närvaro, vilket är viktigt för oss, samt en bra och genomtänkt teknisk lösning, säger Martin Lindfors från XR Miljöhantering AB.

Klarar solcellerna att driva hela verksamheten?

– Ja, de klarar hela anläggningen här, när vädret är gynnsamt. Dessutom har vi en liten tillväxtpotential i den här anläggningen, vilket gör att vi kan utöka vår solcellssatsning i framtiden. Vi har också fler planer för framtiden, både för fortsatt arbete med solceller och andra tekniker.

Hur stor betydelse har hållbarhet för er?

– Hållbarhet är jätteviktigt för oss, det är avgörande för vår framtid och verksamhet. Hela XR-bolagen har en ambitiös hållbarhetsstrategi och plan inom alla hållbarhetsområden. En del av detta är att vi har antagit solcellsutmaningen från Klimat 2030 i Västra Götaland. Tillsammans med Billinge Energi har vi tagit ytterligare ett kliv på den hållbara vägen.

Billinge Energi om samarbetet med XR Miljöhantering:

Vi är båda lokala bolag som verkar i och omkring vår region. Billinge Energi formades, precis som XR-bolagen, av lokala energibolag som gick ihop för att skapa mervärde för invånarna i Skaraborg.

– Att skapa hållbar ekonomisk lönsamhet och värdeskapande affärsutveckling binder våra två bolag samman. Vi finner det därför extra kul att fått vara en del i den gröna resan som XR gör som leverantör av deras nya solcellsanläggning, säger Gustav Löfving, marknad och energitjänster på Billinge Energi.